Advertisement


Vinná klobása

Nahlásit


1 z 1 Fotky NomNom
Nahrát obrázek
Přidáno od: NomNom
Vloženo:  Hlavní chody
Zobrazení stranky:  1077 zobrazení
Čas přípravy:  40 minuty
Čas vaření:  30 minuty
Chody: hlavní chod
Kuchyně: česká

Ingredience

Vinná klobása
Hladká mouka
Rostlinném tuk
Uzený tempeh
Tymián
Brambor
Drceným kmín
Ovesná smetana
Alsan
Sůl

Návod

Vinná klobása patří na štědrovečerní stůl od 19. století – často pod označením „bílá klobása“. Její kořeny můžeme hledat v Bavorsku.

Nejčastěji je přímo součástí štědrovečerní tabule, obalena v trojobalu a usmažena. My si ji obalenou v hladké mouce opečeme na pánvi na rostlinném tuku, proužkách uzeného tempehu a snítkách tymiánu. Podáváme s bramborovou kaší (mám ráda hrubější texturu, takže brambory vařené s drceným kmínem pouze rozmačkám vidličkou, zředím ovesnou smetanou, přidám plátek Alsanu a dosolím.)

Klobásku můžete objednat jako já u VeganFoods.cz nebo od Veganz CZ, kteří ji doufám budou mít dostupnou celý prosinec ve svém bistru PURO.

 

Buďte první kdo zde zanechá své hodnocení