Advertisement


Smetanový špenát

Nahlásit


1 z 1 Fotky carun
Nahrát obrázek
Přidáno od: Carun
Vloženo:  Hlavní chody
Zobrazení stranky:  804 zobrazení
Čas přípravy:  5 minuty
Čas vaření:  30 minuty
Chody: hlavní chod
Kuchyně: česká

Ingredience

2 porce:

větší nakrájená cibule
lžíce oleje 
lžíce rostlinného másla
20 g hladké mouky
150 ml ovesného nebo sójového mléka
400 g mraženého špenátu
3 stroužky česneku
4 větší brambory
olej na vymazání plechu

 

Návod

Cibuli nechejte na másle a na oleji tak, aby zesklovatěla, voněla a začala hnědnout. Přidejte mouku a promíchejte, poté přilijte mléko a míchejte do hladka. Jakmile se směs začne vařit, přidejte mražený špenát. Míchejte a nechte dobře prohřát. Podle chuti přidejte sůl, pepř a prolisujte česnek.

Brambory nakrájejte na 4-5 mm plátky a po uvedení do varu vařte 7 minut. Poté sceďte a nechte v cedníku 2 minuty schnout. Vyskládejte je na plech vymazaný olejem, osolte, trochu posypejte provensálkým kořením a vložte do trouby vyhřáté na 200 stupňů. V troubě se brambory budou dělat minimálně 15 minut, průběžně je kontrolujte, v polovině pečení obraťte a v této fázi můžete použít horkovzduch.

Buďte první kdo zde zanechá své hodnocení