Advertisement


Rýžové mléko

Nahlásit


1 z 1 Fotky Dewii
Nahrát obrázek
Přidáno od: Dewii
Vloženo:  Nápoje
Zobrazení stranky:  700 zobrazení
Čas přípravy:  2 minuty
Čas vaření:  0 minuty
Chody: nápoje
Kuchyně: česká

Ingredience

100 g rýže (použila jsem natural - u bílé rýže zkraťte dobu vaření při prvním postupu)
voda

+ libovolné dochucení (1-2 lžíce sladkého sirupu nebo třtinového cukru, kakao, vanilkový lusk, kokos,..)

Návod

Vařené
Rýži propláchneme, v hrnci zalijeme jedním litrem studené vody a přivedeme k varu. Jakmile začne voda vřít, snížíme plamen a vaříme další 2 hodiny. Po uvaření vodu i s rýží přelijeme do mixéru, přidáme vodu (množství přidané vody závisí na tom, jak chceme mít mléko husté) a důkladně 2-4 minuty mixujeme. Pokud chceme něčím mléko dochutit, tak dochutíme a ještě chvilku mixneme. Poté přecedíme přes sítko nebo plátno. Skladujeme v uzavřené nádobě v lednici.

Nevařené
Rýži propláchneme, zalijeme dvěma hrnky studené vody a necháme přes noc (9 hodin) při pokojové teplotě. Poté vodu slijeme, rýži přendáme do mixéru, zalijeme studenou vodou (množství přidané vody závisí na tom, jak chceme mít mléko husté) a pečlivě rozmixujeme. Pokud chceme něčím mléko dochutit, tak dochutíme a ještě chvilku mixneme. Poté přecedíme přes sítko nebo plátno. Skladujeme v uzavřené nádobě v lednici.

Poznámky
Rýžovou drť nevyhazujte, můžete si z ní udělat kaši k snídani, rýžové placičky nebo pomazánku.

Buďte první kdo zde zanechá své hodnocení