Advertisement


Rohlík se sýrem

Nahlásit


1 z 1 Fotky NomNom
Nahrát obrázek
Přidáno od: NomNom
Vloženo:  Pomazánky
Zobrazení stranky:  775 zobrazení
Čas přípravy:  120 minuty
Čas vaření:  30 minuty
Chody: snídaně
Kuchyně: česká

Ingredience

česnek
pažitka
rajčat
cibulka
bazalka

vlašáky (4 hrsti)
šťáva z 1 citronu
vláknina (4 lžíce)
koření (pepř, bylinková sůl).

500 g mouky (250g hladká pšeničná a 250g špaldová)
250 ml voda
1/2 kostky droždí
cukr na kvásek
sůl
50 ml oleje (dala jsem olivový)

Návod

Tři příchutě sýru:
1/ s česnekem a pažitkou
2/ s rajčaty a cibulkou
3/ s bazalkou

Základ jsou rozmixované vlašáky (4 hrsti) s vodou (něco přes půl litru), šťávou z 1 citronu, vlákninou (4 lžíce) a kořením (pepř, bylinková sůl).

A samozřejmě domácí rohlíčky:

500 g mouky (250g hladká pšeničná a 250g špaldová)
250 ml voda
1/2 kostky droždí
cukr na kvásek
sůl
50 ml oleje (dala jsem olivový)

Z vody, droždí a cukru si uděláme kvásek, který zamícháme do směsi muk a soli. Přidáme olej a vypracujeme hladké těsto, které necháme hodinu kynout. Poté těsto rozdělíme na 10 stejných částí - bulek, které rozválíme a zarolujeme rohlíky. Necháme opět nakynout (už na plechu) a před pečením potřeme mlékem (měla jsem kokosové) a posypeme třeba solí, kmínem nebo mákem - jak kdo rád.

Pečeme 5-10 minut na 250°C, pak ztlumíme na 200-220 a cca 10 minut dopékáme.

Buďte první kdo zde zanechá své hodnocení