Advertisement


Risotto con funghi

Nahlásit


1 z 1 Fotky carun
Nahrát obrázek
Přidáno od: Carun
Vloženo:  Hlavní chody
Zobrazení stranky:  873 zobrazení
Čas přípravy:  5 minuty
Čas vaření:  20 minuty
Chody: hlavní chod
Kuchyně: česká

Ingredience

2 porce:

100 ml vína
cibule
200 g kulatozrnné rýže
1/2 l zeleninového vývaru nebo 1 kostka zeleninového bujónu
houby (ne žampiony), mohou být i sušené (na 30 min naložené v olivovém oleji)

 

Návod

Na olivovém oleji osmahněte cibuli, přidejte nepropláchnutou rýži a 2 minuty míchejte. Poté přilejte bílé víno a nechejte vyvařit. Pak už jen postupně po troškách podlévejte vývarem a za stálého míchání vařte na mírném ohni 15 až 18 minut. Rýže musí zůstat tzv. "na skus" (mírně nedovařená). Ke konci přípravy, až je rýže měkká, přidejte scezené houby a prohřejte.

Buďte první kdo zde zanechá své hodnocení