Advertisement


Pšenično-žitné housky

Nahlásit


1 z 2 Fotky Lucky

2 z 2 Fotky Lucky
Nahrát obrázek
Přidáno od: Lucky
Vloženo:  Pečivo
Zobrazení stranky:  1167 zobrazení
Čas přípravy:  150 minuty
Čas vaření:  30 minuty
Chody: pečivo
Kuchyně: česká

Ingredience

350ml vlažné vody

15g kvasnic

15g soli

10ml octa

5-10g kmínu

300g celozrnné žitné mouky jemně mleté (nevím proč, ale z hrubě mleté to vůbec není dobré)

200g hladké mouky

semínka dle libosti (anebo třeba 100g osmažené cibulky)

olej (nemusí se dávat, pak je pečivo tvrdší a víc se podobá dalamánku, já mám rád vláčnější, a proto dávám třeba 50ml oleje, jsou pak měkké i druhý den)

Návod

Do vody rozmíchat kvasnice, přidat sůl, olej, ocet a kmín. Zamíchat a přidat mouky a semínka. Ručním šlehačem s nástavci na těsto (spirály) pěkně do hladka vymíchat na hladké těsto. Přikrýt mísu utěrkou a nechat 30min zrát. Lehce nabyde. Potom vytvarovat na plech bochánky (obyčejně je jen nakladu na plech lžicí, jako různé patvary). Znovu přikrýt utěrkou a nechat 90 minut. Po této době je šoupneme do naplno rozpálené trouby a stáhneme ji přibližně na 180°C. Pečeme 30-35 min do zlatova. Bon appétit!

Buďte první kdo zde zanechá své hodnocení