Advertisement


Makovka (Loupák)

Nahlásit


1 z 1 Fotky Lucky
Nahrát obrázek
Přidáno od: Lucky
Vloženo:  Pečivo
Zobrazení stranky:  1092 zobrazení
Čas přípravy:  125 minuty
Čas vaření:  30 minuty
Chody: pečivo
Kuchyně: česká

Ingredience

24 ks :


450ml rostlinného mléka

100g třtinového cukru

100g oleje

12g soli

60g čerstvého droždí

1kg hladké mouky

mák

Návod

Do mísy dáme 450ml mléka, 100g cukru, 100g oleje, 12g soli, 60g čerstvého droždí  -> promíchat a přidat 1kg hladké mouky. Celé promíchat do hladkého těsta (používám ruční šlehač s nástavci na těsto (spirály)). Rozdělit na 4 díly a bochánky na lehce pomoučeném válu přikryté utěrkou nechat zrát 45min. Poté vyválet na placky asi 4mm vysoké a rozkrojit na 6 trojúhelníků. Každý smotat od základny ke středu a lehce zatočené položit na plech na pečící papír. Nechat kynout  1h20min, a mezitím rozehřát troubu na 160°C. Těsně před pečením jsem potřel sojovým mlékem a posypal mákem (v originále se potírá vajíčkem, což udělá onen typický vzhled a finiš makovek, leč nenapadlo mě, čím to nahradit rostlinně ). Upéct při 160°C asi 20-25min. Bon appétit!

Buďte první kdo zde zanechá své hodnocení