Advertisement


Krupicová kaša z domáceho ovseného mlieka

Nahlásit

Přidáno od: James Darmody
Vloženo:  Snídaně
Zobrazení stranky:  1013 zobrazení
Čas přípravy:  10 minuty
Čas vaření:  15 minuty
Chody: snídaně
Kuchyně: fusion

Ingredience

Ovsené vločky
Voda
Krupica
Mak
Škorica
Maliny
Banán

Návod

Večer som zalial vločky horúcou vodou, v pomere 1 liter vody na 100 gramov vločiek, a nechal ich cez noc jašiť :) Ak chcete mať mlieko hustejšie, tak pridajte viac vločiek, a aj redšie, tak pridajte menej. Ráno som obsah nádoby rozmixoval, precedil a voila, máme ovsené mlieko. 

Následne varíme ako klasickú krupicu. A teda dáme variť ovsené mlieko a postupne pridávame po lyžičke krupicu až pokiaľ nebudeme mať hustotu takú, akú si predstavujeme. Niekto má rád krupicu riedku, niekto ju má rád z hrudkami, to nechám na vás. 

Následne len dáme na tanier a ozdobíme. Ja som zvolil mak, škoricu, maliny a banán. Nepoužil som žiadne sladidlo, pretože ovocie je sladké dosť. Prajem dobrú chuť :) 

Buďte první kdo zde zanechá své hodnocení