Advertisement


Hlíva na modro

Nahlásit


1 z 1 Fotky NomNom
Nahrát obrázek
Přidáno od: NomNom
Vloženo:  Sváteční
Zobrazení stranky:  1012 zobrazení
Čas přípravy:  60 minuty
Čas vaření:  60 minuty
Chody: hlavní chod
Kuchyně: česká

Ingredience

Hlíva
celer
petržel
mrkev

cibule
bobkový list
nové koření
tymián
oleje
jablečný ocet
mořská řasa
cibule
brambory
citron/citronová tráva
česnek
cukr

hladkolistá petrželka

Návod

Hlíva na modro

Nejdřív si připravíme silný zeleninový vývar (celer, petržel, mrkev, cibule, bobkový list, nové koření, tymián, kapka oleje). Dochutíme ho octem a mořskou řasou. Čím bude vývar silnější, tím lépe.

Nakrájíme si zbylou zeleninu (celer, petržel, mrkev) a necháme lehce osmahnout na cibulce...

>>> Kdo to nerad s chlebem, tak teď je chvíle dát vařit brambory

...hlívu pokapeme citronem a položíme na zeleninu v pánvi. Podlejeme vývarem. Já tam ještě přidala řasu, citronovou trávu (může být citron) a stroužek česneku vcelku a nechala podusit, aby zelenina a hlíva změkly.

Podáváme s omáčkou ze svařeného octa a cukru (použila jsem jablečný ocet, kápla tam ještě trošku bilého vína a svařila s třtinovým cukrem) a zasypané sekanou hladkolistou petrželkou.

Buďte první kdo zde zanechá své hodnocení