Advertisement


Grilovačka

Nahlásit


1 z 1 Fotky NomNom
Nahrát obrázek
Přidáno od: NomNom
Vloženo:  Grilovačka
Zobrazení stranky:  1431 zobrazení
Čas přípravy:  60 minuty
Čas vaření:  40 minuty
Chody: předkrmy
Kuchyně: americká

Ingredience

sojové maxi plátky
olej
povidla
kečup
rozmarýn
cibule červená a bílá
rozmarýn
kajenský pepř
česnek
zeleninový vývar
sojový granulát
houby (portobello)
ořechy (lískové)
kukuřičná strouhanka
kukuřičný škrob
kopr
pepř
sůl
sojanéza
rajče
salát
bezlepková mouka Jizerka
vláknina (psylium)
voda
droždí
cukr (třtinový)
sezam
vinný ocet
kurkuma
kyselé okurky
uzený tempeh

Návod

Sojové plátky a granulát uvaříme v zeleninovém vývaru. Sojové plátky vyždímáme a naložíme do směsi: oleje, kečupu, povidel, kajenského pepře, česneku, cibule a rozmarýnu.
Granulát osoílme a opepříme, smícháme se lžící škrobu, kukuřičnou strouhankou a nadrobno nakrájenými ořechy, houbami a koprem. Obojí necháme uležet v lednici.

Mezitím si upečeme bezlepkové bulky. Smícháme: mouku, sůl, sezam a špetku kurkumy pro barvu. Doprostřed uděláme důlek a rozdrolíme droždí (na půl kila mouky, půlku kostky droždí) a zasypeme cukrem. Kolik mouky - tolik vody. Ve vodě si rozpustíme vlákninu a nalejeme do mísy s moukou. Vypracujeme hladké těsto, rozdělíme a vytvarujeme bulky a dáme péct na 180°C cca 30-40 minut.

Bulky plníme
1/ BBQ omáčkou (olej, kečup, povidla, kajenský pepř),ogrilovaným sojovým plátkem, plátkem rajčete, cibule, salátu a kyselou okurkou + tenké plátky uzeného tempehu pro mlsouny

2/ ogrilovanou houbovo-ořechovo-koprovou plackou, plátkem rajčete, cibule, salátu a koprovou sojanézou (sojanéza, dijonská hořčice, pepř, kopr) + tenké plátky uzeného tempehu pro mlsouny

Buďte první kdo zde zanechá své hodnocení