Advertisement


Estonský kringel

Nahlásit


1 z 1 Fotky Lucky
Nahrát obrázek
Přidáno od: Lucky
Vloženo:  Pečivo
Zobrazení stranky:  1280 zobrazení
Čas přípravy:  30 minuty
Čas vaření:  30 minuty
Chody: pečivo
Kuchyně: česká

Ingredience

150ml rostlinného mléka

15g kvasnic

6 lžic cukru

1/2 lžičky soli

90g rostlinného tuku (slunečnicový, řepkový, kukuřičný, Alsan...atd.)

300g hladké mouky

3 lžičky skořice

 

Návod

150ml vlažného mléka + 15g kvasnic + 1 lžíce cukru. Poprášit moukou a nechat vzejít. Přidat půl lžičky soli, 30g tuku, 300g hladké mouky a vypracovat hladké nelepivé těsto. Udělat bochánek, poprášit moukou a nechat 1h kynout. Mezi tím rozehřát 60g tuku a přidat k němu 5 lžic krupicového cukru a 3 rovné lžičky mleté skořice. Vzniklou "kašičku" nechat v teple, lehce ztuhne. Vykynuté těsto promačkat a vyválet na tenko. Potřít skořicovou pastou a těsně zarulovat (nechat si asi 1 lžíci pasty!). Vzniký válec podélně rozříznout ostrým nožem po celé délce a oba kusy do sebe zamotat. Dát na plech na pečící papír a zbytkem pasty potřít světlá místa. Nechat kynout cca půl hodinky a mezitím roztopit troubu na 180°C. Péct 20-30 min. Dobré, efektní, nenáročné... Bon appétit

Buďte první kdo zde zanechá své hodnocení