Advertisement


Drobenkový koláč s rebarborou

Nahlásit


1 z 1 Fotky Dewii
Nahrát obrázek
Přidáno od: Dewii
Vloženo:  Dezerty
Zobrazení stranky:  883 zobrazení
Čas přípravy:  30 minuty
Čas vaření:  30 minuty
Chody: dezerty
Kuchyně: česká

Ingredience

5 stonků rebarbory (cca 450 g)
3 lžíce třtinového cukru
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek celozrnné mouky
1 hrnek třtinového cukru
3/4 hrnku rostlinného tuku Alsan
1/3 sáčku kypřícího prášku do pečiva bez fosfátů
1 sáček vanilkového pudingu v prášku
1 a 2/3 hrnku rostlinného mléka (měla jsem rýžové)
špetka soli

Návod

Z rebarborových stonků odkrojíme horní a spodní část. Rebarboru oloupeme, silnější stonky podélně rozřízneme a nakrájíme na menší kousky. Ty promícháme s třemi lžícemi třtinového cukru a necháme 20 minut odležet.
Troubu předehřejeme na 180° C. Plech vymažeme olejem, nebo tukem a vysypeme hrubou moukou.
V míse smícháme drobenku z obou druhů mouky, cukru a povoleného tuku. Z mísy odebereme jeden hrnek drobenky. Do zbytku v míse přidáme rostlinné mléko, prášek do pečiva, vanilkový puding v prášku a sůl. Dobře promícháme, rovnoměrně rozprostřeme na plech, posypeme kousky rebarbory, zasypeme drobenkou, co máme v hrníčku a dáme do vyhřáté trouby na asi 30-40 minut.

Poznámky

Maminčin recept, který jsem trochu upgradovala :D Komu nevadí kyselost rebarbory, může část postupu, kdy se rebarbora míchá s cukrem a nechá odležet vynechat.

 

převzato z http://dewiibatwoman.blogspot.cz/

Buďte první kdo zde zanechá své hodnocení