Advertisement


Chleba jako obláček

Nahlásit


1 z 1 Fotky NomNom
Nahrát obrázek
Přidáno od: NomNom
Vloženo:  Pečivo
Zobrazení stranky:  1308 zobrazení
Čas přípravy:  120 minuty
Čas vaření:  45 minuty
Chody: pečivo
Kuchyně: česká

Ingredience

- světlá nebo tmavá (chlebová) bezlepková mouka (400g, já tam prostě nasypu skoro půku kilového balení - nevážím)
- sůl, cukr, půlka kostky droždí, lžíce jablečného octa, rostlinný tuk (dala jsem Alsan) a voda (400 ml) s vlákninou (psylium), můžeme přidat semínka (já dala slunečnicová)

Návod

Do směsi mouky a soli nalejeme vodu s vlákninou, rozdrobíme droždí, a zasypeme cukrem (lžíce), zakápneme octem a přidáme rostlinné máslo/olej. Vypracujeme hladké těsto, co se nelepí na mísu (zato na ruce se lepí opravdu výborně a sundat ho jde pouze houbičkou) a necháme nakynout rovnou v truhlíku vyloženém pečícím papírem (nebo vytvarujeme do bulek), potřeme olejem (stříkla jsem rýžový z rozprašovače) a zasypeme semínky (na tmavý jsme dala slunečnicová). Pečeme 15 minut na 200 a pak dalších 30 na 150° C (dobu nemám úplně přesně, chce to zkoušet špejlí, jestli se těsto nelepí).

Já si je mázla Alsanem a obložila směsí salátů, sojovým salámem se zeleným pepřem, okurkou a uzeným tofu s jarní cibulkou.

Tohle musíte vyzkoušet!

Buďte první kdo zde zanechá své hodnocení