Advertisement


Celozrnné rajčatové muffiny s bazalkou

Nahlásit


1 z 2 Fotky Dewii

2 z 2 Fotky Dewii
Nahrát obrázek
Přidáno od: Dewii
Vloženo:  Pečivo
Zobrazení stranky:  867 zobrazení
Čas přípravy:  15 minuty
Čas vaření:  20 minuty
Chody: pečivo
Kuchyně: česká

Ingredience

2 a 1/4 hrnku celozrnné špaldové mouky
1/4 šálku olivového oleje
2 hrnky sójového mléka
1 lžíce jablečného octu
1 a 1/2 lžíce jedlé sody
1 lžička soli
3 lžíce sušené bazalky (nebo 6 lžic čerstvé nasekané)
1 cibule nakrájená nadrobno
1/3 lžičky čerstvě mletého černého pepře
100 g sušených rajčat 
15 ks černých oliv
 

Návod

Sušená rajčata zalijeme na alespoň 10 minut horkou vodou, aby změkla. Do sójového mléka přilijeme lžíci jablečného octu (srazí se). Troubu zapneme na 180° C a plech na muffinky vymažeme olejem nebo vyložíme papírovými košíčky. Sušená rajčata slijeme, osušíme a nakrájíme nadrobno. Olivy a cibuli také nakrájíme nadrobno.
V míse smícháme mouku, jedlou sodu, sůl, bazalku, pepř. Přilijeme sójové mléko, olivový olej, přihodíme nakrájená rajčata, cibuli a olivy a pečlivě promícháme. Těstem plníme formu nebo košíčky na muffiny a pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut.

Poznámky
Tyhle slané muffinky jsem původně ani nechtěla na blog dávat, protože přítel z nich moc nadšený nebyl, ale nakonec mě přemluvilo to, že jedné slečně na vegan pikniku chutnaly tak, že si vzala i s sebou domů - prostě sto lidí, sto chutí :) Mně osobně chutnaly, jen byly dost hutné. Jinak - na fotkách jsou některé v košíčku proto, že v těch jsou olivy a v těch bez košíčku ne (spousta lidí olivy nejí, tak jsem radši na piknik připravila i variantu bez nich :)).

převzato z 
http://dewiibatwoman.blogspot.cz/

Buďte první kdo zde zanechá své hodnocení