Advertisement


Bourguignon

Nahlásit


1 z 1 Fotky carun
Nahrát obrázek
Přidáno od: Carun
Vloženo:  Hlavní chody
Zobrazení stranky:  703 zobrazení
Čas přípravy:  10 minuty
Čas vaření:  30 minuty
Chody: hlavní chod
Kuchyně: česká

Ingredience

4 porce:

6-9 pokrájených žampiónů (můžete i jiné houby, ale budou chtít déle restovat a povařit)
1 větší cibule nakrájená na kostičky
1 menší mrkev nakrájená na kostičky
1/2 l zeleninového vývaru nebo bujónu a 1/2 l vařící vody
2 dcl červeného vína
2 lžíce rajčatového protlaku
9-15 malých cibulek (můžete použít sterilované)
3 stroužky česneku
lžička tymiánu
špetka chilli

 

Návod

Na pánvi rozehřejte lžíci oleje, přidejte houby a restujte je, dokud nepustí vodu a nevyvaří se, poté odložte stranou. V hrnci na oleji orestujte dozlatova cibuli s mrkví, přidejte česnek, tymián, trochu soli, chilli a 2 minuty míchejte. Zalejte vínem, nechte ho zredukovat na polovinu, vmíchejte vývar a protlak a nechte 15 minut povařit. Nakonec přidejte cibulky a 5 minut poduste. Podávejte s rýží nebo těstovinami.

Buďte první kdo zde zanechá své hodnocení