Advertisement


Borůvkový koláč s krémem

Nahlásit


1 z 1 Fotky NomNom
Nahrát obrázek
Přidáno od: NomNom
Vloženo:  Dezerty
Zobrazení stranky:  852 zobrazení
Čas přípravy:  120 minuty
Čas vaření:  60 minuty
Chody: dezerty
Kuchyně: česká

Ingredience

400g mouky
psyllium (vláknina)
kakao
2 banány
150 g cukru/sirup z agáve
250 ml oleje
1/2 pytlíku kypřícího prášku (nebo sodu s octem)
citronová kůra
borůvky
želatina (Alnatura z DM)

tofu natural
vanilka
vanilkový pudink
šťáva z citronu

Návod

Borůvkový koláč s krémem
bez lepku

Těsto:
400g (necelá půlka pytle) mouky (používám lupinovou mouku Jizerka, mají ji v CountryLife, ale i v Albertu, takže bude asi dostupná i jinde), dvě lžíce psyllia (vláknina), kakao (rozmixovala jsem si boby), banán, 150 g cukru, 250 ml oleje (dala jsem 200 ml rýžového a 50 kokosového), 1/2 pytlíku kypřícího prášku (nebo sodu s octem) a citronovou kůru

Vše smícháme do hladké hmoty, kterou "vysteleme" formu a strčíme do předem na 200°C vyhřáté trouby na 5 minut. Mezitím si uděláme krém: tofu natural (pokud máte silken, bude lepší), banán, vanilka, cukr (sladila jsem sirupem z agáve), vanilkový pudink (Provamel), šťáva a kůra z citronu. Vše umixujeme dohladka, nalejeme na korpus a strčíme zpět do trouby. Dopékáme cca hodinku na 180°C.

Dopečený koláč necháme vychladnout a poté na něj naneseme směs rozvařených borůvek ve vodě s želatinou (Alnatura z DM). Rozvařila jsem si jenom třetinu borůvek, aby želatina měla chuť a barvu, zbylé dvě třetiny jsem naházela do neztuhlé želatiny a nechala vychladnout v lednici. Ideální je konzumovat až ráno, aby se v lednici hezky uležel.

Buďte první kdo zde zanechá své hodnocení