Advertisement


Bezlepková mini-pizza

Nahlásit


1 z 1 Fotky NomNom
Nahrát obrázek
Přidáno od: NomNom
Vloženo:  Pizza
Zobrazení stranky:  824 zobrazení
Čas přípravy:  30 minuty
Čas vaření:  30 minuty
Chody: předkrmy
Kuchyně: česká

Ingredience

Těsto:
200 g mouky (Jizerka)
lžíce oleje
půlka kostky droždí
100 ml vody
lžíce vlákniny
bylinková sůl
lžíce cukru (na kvásek)

Náplním se meze nekladou. Já si udělala rajčatový základ (rozmixované rajče, tymián, rozmarýn, chili, pepř, česnek, povidla)
a na něj dva druhy obložení:
1/ šalotka, rajče, bazalka
2/ mango, bazalka

Návod

Těsto:
200 g mouky (Jizerka)
lžíce oleje
půlka kostky droždí
100 ml vody
lžíce vlákniny
bylinková sůl
lžíce cukru (na kvásek)

Do směsi mouky a soli uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem a zalejeme 50 ml vlažné - spíš teplejší vody. Do zbylých 50 ml vody nasypeme vlákninu. Po pár minutách přilejeme vodu s vlákninou a olej a vypracujeme těsto, které necháme cca půl hodiny odpočinout. Následně těsto rozdělíme na 4 díly a dlaní rozmačkáme na placky.

Náplním se meze nekladou. Já si udělala rajčatový základ (rozmixované rajče, tymián, rozmarýn, chili, pepř, česnek, povidla)
a na něj dva druhy obložení:
1/ šalotka, rajče, bazalka
2/ mango, bazalka

Pečeme necelých 20 minut na 220 °C.

Buďte první kdo zde zanechá své hodnocení